top of page

Voedings -en leefstijlbegeleiding

Iets over mezelf

Als beweeg-en voedingsdeskundige zie ik het als mijn voornaamste missie om jou bewust te maken van hoe je zelf in staat bent om je lichaam gezond te maken en/of houden. Er zijn zoveel patronen die het de dag van vandaag moeilijk maken om gezonde keuzes te maken. En daartegenover beseffen we des te meer dat je goed voelen in je vel, start met een goede gezondheid en een gezonde leefstijl. Eigenlijk een grote tegenstrijdigheid, want met de huidige maatschappelijke patronen rond voeding (altijd eten beschikbaar, eten uit gewoonte, eten als beloning, genot = overdaad, suikerconsumptie, traktaties, gemaks- en comfortvoeding..) is het bijna onmogelijk om de "balans' te bewaren. Dus een zeker inzicht en een paar realistische principes zijn absoluut nodig, wil je een nieuwe weg inslaan op vlak van zelfzorg. Dit uit zich in een stabiel lichaamsgewicht, meer energie en een betere gezondheid. Ik hanteer geen uitgesproken dieet, maar werk vooral vanuit mijn kennis en gezond verstand. Waar voor veel mensen genot gelijk staat aan 'overdaad' en 'vullen', wil ik jou de shift leren maken naar 'balans' en 'voeden'. Gezond eten hoeft niet complex te zijn, als je een zekere kennis en inzicht hebt in wat dat nu eigenlijk exact betekent. Het komt erop aan jouw patronen op te sporen die deze keuzes bemoeilijken en via gericht advies tot "blijvende" verandering te komen. En eens je jezelf nieuwe patronen eigen hebt kunnen maken, zal je merken dat er absoluut nog ruimte is voor een extraatje of een verwennerij... Jouw betekenis van "genieten" zal gewoon anders en beter ingevuld worden...

"Draag zorg voor je lichaam, het is de enige plek waarin je altijd moet leven."

Hoe ga ik te werk

Wil je graag jouw voedings-en levensstijl onder de loep nemen? Je wilt individueel ondersteund worden in het maken van gezonde keuzes? Je bent de weg kwijt wanneer het gaat over voeding?
Je wilt verandering zonder het gevo
el dat je aan het diëten bent? Met een goede begeleiding, de juiste kennis en inzichten kom je al een heel eind ver.

 

INTAKEGESPREK

Jouw voedingspatroon en leefstijl worden in kaart gebracht. Samen overlopen we alles wat belangrijk is om van daaruit een "gezondheidspuzzel" te leggen. Aan de hand van deze info kan ik gericht bepalen welke weg voor jou de meest geschikte is. Dit duurt ongeveer anderhalf uur.

GOED-OP-WEG-GESPREK

Na het intakegesprek ga ik aan de slag. Ik ga na welke patronen dienen doorbroken te worden en maak een realistisch stappenplan op. Tijdens dit 2e gesprek neem ik opnieuw de tijd om dit alles samen met jou te bespreken zodat je goed begrijpt wat de bedoeling is en waarom bepaalde zaken belangrijk zijn. Het voornaamste doel is om verandering teweeg te brengen die op langere termijn haalbaar en van blijvende aard is. Dit gebeurt dus best stap voor stap. Ik ga graag met jou op pad...

OPVOLGGESPREK

Afhankelijk van de complexiteit van jouw huidige levensstijl en gezondheid, zullen er één of meerdere opvolggesprekken plaatsvinden. De frequentie en aantal keren hangt in grote mate af van jouw persoonlijke verwachting en mogelijkheden.
In deze opvolggesprekken overlopen we samen de vooruitgang. Indien nodig pas ik bepaalde zaken aan of stuur ik bij. Mogelijk wordt een nieuwe verandering toegevoegd zodat je telkens positief wordt uitgedaagd, maar het toch haalbaar en realistisch blijft. Dit duurt ongeveer een uur.

Contact

Adres:

Toekomststraat 43

9750 Kruisem (Zingem)

bottom of page